måndag 5 augusti 2013

Festplanering: Barnkalas! För vuxna...




Ett roligt tema, som de flesta av dina inbjudna gäster garanterat inte har varit på tidigare, är ett barnkalas/disco/klassfest-för vuxna!

GÖR SÅ HÄR:

  • Skicka ut riktiga inbjudningskort till gästerna. Det ska vara av den barnsliga sorten. Färgstarkt, gulligt, tufft eller vad du nu vill ge festen för karaktär. Eftersom förvirring kan uppstå i och med detta, kan det vara bra att skriva "endast vuxna" inom parantes... vidare kan det stå "klädsel: era barnsligaste och finaste kalaskläder" och "inga presenter över 50 kronor".
  • Festlokalen dekorerar du med massor av ballonger, serpentiner, färgade strålkastare, osv, osv. Så färgstarkt som möjligt. Dukning med placeringskort och en partyhatt och en tuta på varje tallrik.  Även här använder du härliga, starka färger. Duka med kalastallrikar, muggar och servetter med barn- tryck. Duken kan vara vit och några kritor kan ligga vid varje plats i fall "barnen" blir rastlösa och måste underhållas... Sugrör är ett måste. Ett hopptält i trädgården är den ultimata barnkalas-upplevelsen.
  • Förrätt äts på stående fot med lite barnsligt hop- plock: några chips med dipp, morotsstavar, små snittar, minimackor eller vad man tycker passar. Välkomstdrinken är någonting färgstarkt med roligt sugrör i och innehållet är allt annat än saft eller läsk!
  • Till bords serveras hamburgare med strips/varmkorv med bröd/pizza. Måltidsdryck är vin i små pappersmuggar utan fot/ölflaskor med borttagna öletiketter (fäst gärna på nya barnsligare, men det är att gå överkurs!)
  • Vid bordet leker ni den obligatoriska barnkalas- leken: viskningsleken och kanske även paket-leken: skicka ett eller två paket runt, runt gästerna vid bordet, medan musik spelar. När musiken till slut tystnar helt tvärt, så får den personen som håller i paketet just då öppna det inför alla! Gästerna vet innan inte om det är något bra eller dåligt inuti, vilken ökar spänningen om man ska försöka skicka vidare paketet så fort som möjligt eller om man ska ta det lugnt så att man får behålla det. Kanske ett paket innehåller något härligt och det andra något mindre attraktivt?
  • Efter maten är det dags för en annan självklar barnkalaslek: "hela havet stormar". Ställ lika många stolar som det är barn ( vuxna) på en rad mitt i lokalen. Stolarna ska stå med ryggarna emot varandra. Låt gästerna gå runt, runt stolarna likt en cirkel, till ljudet av musik. När musiken plötsligt tystnar (någon sköter den uppgiften) ska alla hitta en tom stol att sätta sig på. Vid varje musikstopp tas en stol bort, och den som inte har turen att få ett säte- åker ut. Så fortsätter ni tills en vinnare står kvar. Naturligtvis måste ett fint pris delas ut.
  • Andra förslag på lekar är: danstävling, äta munkar med förbundna händer och inte slicka sig om munnen, knorr på grisen (kan varieras i det oändliga) charader, snurra flaskan, ryska posten, skattjakt, pennan i flaskan, ha sönder ballonger, m.m.
  • Efterrätten består av tårta/glasstårta eller marängsvisch. Man kan göra en buffé av olika tillbehör så gästerna kan välja själva vad de vill ha på.
  • Gör små häften med snapsvisor och lägg på varje plats vid bordet. Sångerna ska bara ha melodierna från klassiska barnsånger som t. ex: "Björnen sover" och "ekorrn satt i granen".
  • Till sist är det dags för den självskrivna fiskdammen. Låt gästerna bilda en prydlig kö till skynket, och låt var och en fiska upp en egen gottepåse. Denna kan delvis eller inte alls bestå av godis. Andra roliga saker att stoppa i påsarna är vattenballonger om det är sommar, drinkbiljetter till baren, minispritflaskor, chilinötter, clementin, roliga glasögon, tutor, eller vad du tycker passar.
  • Om man vill ta i så att det heter duga så kan man hyra in en trollkarl, clown, prinsessa, akrobat- det är bara fantasin som sätter gränser! Kanske gör man det med en "vuxen twist" och låter prinsessan eller clownen vara bartender.
  • Kalaset avslutas med ett riktigt röjarparty med musik och bar
  • Glöm inte att be någon pålitlig och duktig person att ta kort hela festen! Mycket roligt att ha kvar efteråt. Ett gruppkort på alla festdeltagare är ett måste. Detta kan med fördel inkluderas i tackkortet sen.
Besök vår butik Party Queen i Gävle för ett stort sortiment av fest och kalasprylar! Eller titta in på vår hemsida www.partyqueen.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar