onsdag 2 oktober 2013

Festplanering: de bästa lekarna till Halloween-kalaset (för barn)



Här kommer lite härliga lektips och aktiviteter till halloweenkalaset! Det är lekar som passar för barn och är därför lite lagom läskiga.

  • Dekorera pumpor. Låt en vuxen förbereda med att tömma pumporna på pumpasmet och skära ut ögon och mun ur pumpan. Barn ska inte hålla på med vassa knivar och pumpasmet kan ställa till med oreda på fina kalaskläder! Ha olika burkar med glitter, paljetter, löv, osv och låt barnen dekorera sin egen pumpa och ta med hem. Obs: ingen dekoration inuti pumpan eftersom man ska kunna placera ett värmeljus i.
  • Dekorera ramar. Ta ett gruppkort på samtliga kalasbarn och skriv ut på en gång. Alla barn får en varsin liten ram som matchar storleken på kortet. Låt barnen dekorera sin egen ram med glitter, klistermärken, paljetter osv. Det blir ett fint minne för barnen att ta med hem och ställa på sitt rum.
  • Läskiga viskningsleken. Som vanliga viskningsleken när alla barnen sitter runt bordet eller i en ring på golvet. Skillnaden är att den som börjar måste viska något läskigt!
  • Näsan på häxan. Istället för svansen på grisen- sätt fast den vårtiga, stora näsan på häxan!
  • Hela huset spökar. Som hela havet stormar, fast med läskig spökmusik och rummet är nästan helt mörkt. Men lite ljus måste det ju vara så att man ser var stolarna är!
  • Fiska i spökdammen. Häng upp ett mörkt, läskigt skynke, kanske lite rivet och trasigt. Häng någonting runtom som kan passa i en spökdamm- ett skelett, en blodig sko eller kanske en riktigt ful fisk. När barnen ska fiska- busa lite och häng på någonting läskigt på kroken innan dom får sin riktiga godispåse. I bakgrunden kan man spela lite spökmusik för att höja stämningen ytterligare. Godispåsen kan vara fylld av godismaskar, kanske en plastspindel, vampyrtänder i plast, en svart ouppblåst ballong, låtsasblod, osv.
  • Gå på spökjakt. Låt barnen följa en karta på jakt efter skatten- som är godispåsarna. Låt spökjakten vara lagom läskig så att alla barnen vågar vara med! Någonstans kanske det står ett lagomt läskigt spöke och skräms lite! Extra roligt är om barnen först får höra en påhittad historia om varför påsarna är borta eller liknande, så att dom lever sig in i jakten.
  • Bästa dräkten. Utse en vinnare som har den bästa maskeradkostymen. Inga andra eller tredjepris borde delas ut. Ett pris till vinnaren är ett måste!
  • Läskiga hinkar. Låt barnen leta med handen efter ett föremål gömt i en otäck konsistens, som t.ex: makaroner, godismaskar eller vad man kommer på. Det ska vara täckt för så att man inte ser vad man ska känna i.
  • Leta efter gömda spindlar. Göm spindlar lite varstans i ett rum och låt barnen leta. Ett poäng för varje spindel! Vinnaren vinner...kanske en jättespindel?!
  • Monsterdisco. Dansa loss till läskigt svängiga låtar under discokulan!
  • Ruggig frågesport. Kom på tio olika elaka och läskiga karaktärer från olika filmer och TV-program som barnen känner till väl. Ställ frågor som: vem är det som är en bläckfisk, har vitt kort hår och börjar på U? Rätt svar är Ursula i Den lilla sjöjungfrun.
Glöm inte att ta många kort under Halloweenkalaset! Det är väldigt roligt att ta fram och titta på alla söta barn i deras härliga maskeradoutfits om tio år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar